Er komt een nieuwe film over de geschiedenis van Veronica. De Friese filmer Steven de Jong heeft de rechten verworven van het boek Mister Veronica, de biografie over Rob Out. Hij wil op korte termijn een verfilming voor de bioscoop gaan maken, maakte de regisseur woensdag bekend.

Afgelopen woensdag 16/10 was het exact zestig jaar geleden dat Radio Veronica begon met uitzenden. Rob Out was de eerste directeur van de Veronica Omroep Organisatie die voortkwam uit de illegale zeezender Radio Veronica. Out loodste Veronica in de jaren zeventig het publieke bestel binnen en zorgde ervoor dat het met meer dan 1 miljoen leden de grootste omroep van Nederland werd.

,,Mister Veronica” Rob Out overleed op eerste kerstdag in 2003, Out was vanaf 1966 discjockey op het zendschip Veronica. In 1968 maakte hij onder het pseudoniem Egbert Douwe het nummer ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’. Na vier jaar als discjockey, wordt hij programmaleider. Volgens veel mensen is Mister Veronica, the Godfather die Veronica heeft bedacht, opgericht, ondersteund een grootgemaakt.