Wieringer VIStival Den Oever 2019

vis

DEN OEVER – De dag begon zaterdag met regen, na de middag werd het droog tijdens het jubilerende VIStival. In 2010 is het evenement voor het eerst gehouden en werd een doorslaand succes.

Het evenement komt voort uit een idee van het Wieringer Visbak Promotie Team, de ZeeVerse Vismarkt en café Tante Pietje. Het Wieringer Visbak Promotie Team bracht de ZeeVerse vis in de hele kop van Noord-Holland onder de aandacht, maar bijna niet op Wieringen zelf daar kwam in 2010 verandering in.

Het Vistival stond vandaag geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers.Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam lieten zien wat er in huis is. Hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals Schol, Wijting, Tong maar ook Hollandse Garnalen en Langoustines!

Video: Voor Noordkop Nieuws maakten Bert Boontjes en Rinze de Vries een videoreportage van de Wieringer VIStival 2019 en spraken met Ronald Boersen namens de organisatie over deze dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
zoblauw
Dit bericht is geschreven door Rinze de Vries, eigenaar van ZoBlauw, uw partner voor Online Media. Tevens AV-Specialist en visueel verhalenverteller vroeger als hobby bij de lokale omroep tegenwoordig actief voor verschillende media platforms. Rinze is te bereiken via email dtv@zoblauw.nl of gebruik het contactformulier op deze website.