WIERINGERWERF – De slotdag van de Meertour was op deze warme zondag aan de Brink in Wieringerwerf, deze begon al om 11:00 uur met een tijdrit na de middag werd er gestart met een funnklasse en aansluitend het criterium door Wieringerwerf.

De individuele tijdrit ging over 10,9 KM en de de start was aan de Ingenieur Ovingestraat met de finish aan de Brink.

De top 3 van de tijdrit.

Criterium Wieringerwerf
Het slotstuk van de Meertour het criterium in Wieringerwerf, rondje Brinkweg, Sternstraat, Granpré Molièrestraat, Terpstraat en de Brink weer op. Met zeer veel zon, weinig wins en een temperatuur van 29 graden was het een zware rit voor de renners. Snel na de start ontstaat er een kopgroep die weet los te komen van het ploeg en die komen niet meer bij elkaar.

Foto: Roberto Weber – Winnaars Meertour 2019

De top drie van het Criterium Wieringerwerf

De top drie in het algemeen individueel klassement

Gijsbert Nieuwkoop uit Veen is de winnaar van de Meertour 2019. In het eindklassement hield hij 41 seconden voorsprong op Heini Koornberg uit Zwolle en één seconde meer op Guide de Koning uit Oostzaan. Joris de Boer uit Winkel werd vierde maar hij werd wel winnaar van het puntenklassement. Bij de jongeren werd Ruud Slagter uit Lutjebroek eerste. Het ploegenklassement was voor Wielervereniging Hanzerenners.