Meertour Dag 1 Etappe Slootdorp 2019

SLOOTDORP – Tijdens de week van Hemelvaartsdag is het al jaar en dag de week van de Meertour, 4 dagen lang wielrenners door in polder. Donderdag was het de eerste dag van de Meertour, Noordkop Nieuws is er dit jaar dubbel bij op de etappe dagen met LIVE verslaggevers tussen de renners en iedere avond een videoverslag.

Voor we aan de etappe beginnen hebben we de ploegentijdrit deze is sinds vorige jaar weer terug in de Meertour, de rit ging van de Den Oeverseweg op via de Wierweg naar de Slootweg met de finish aan de Brink. Met een snelle tijd waarin seconden bepalend waren was winnende ploeg was WTC Maas en Waal, op de 2e plaats WV Hanzerenners 1 en op de derde plaats AGW BHK.

Om 18.15 de start van de etappe Slootdorp – Slootdorp een afstand van 90km. Een mooie dag voor een eerste etappe avond, met een fijne leuke windje voor de renners starten we aan de Brink in Slootdorp.  In deze etappe gingen er 75 renners van start en in de begin fase gebeurde er bijna niets, het tempo lag hoog en de renners waren elkaar ook aan het aftasten. Na 30 km viel het peloton in twee stukken uiteen met in de eerste groep 30 renners. Voor de wind ging de snelheid tot 60 km oplopen en mede hierdoor moesten er toch nog renners lossen. Uiteindelijk gingen er 23 renners op de finish af en de eindsprint werd gewonnen door Gijsbert Nieuwkoop met op de 2e plaats Joris de Boer en als derde Ruud Slagter.

Stand van de Truien na vandaag.

  • De gele leiderstrui – Gijsbert Nieuwkoop
  • De groen leiderstrui – Joris de Boer.
  • De witte leiderstrui – Ruud Slagter

Onderstaande een video verslag gemaakt tijdens de etappe met een samenvatting van deze eerste dag Meertour voorzitter Dave Kanbier en een reactie van deze eerste etappe Gijsbert Nieuwkoop.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Rinze de Vries
Rinze de Vries

Dit bericht is geschreven door Rinze de Vries, eigenaar van ZoBlauw, uw partner voor Online Media. Tevens AV-Specialist en visueel verhalenverteller actief voor verschillende platforms. Rinze is te bereiken via email dtv@zoblauw.nl of gebruik het contactformulier op deze website.